Tapauskoosteet, Uudet julkaisut

Duffyn tarina

sisältövaroitus: seksuaaliväkivalta

 

Duffy eli koko nimeltään Aimée Anne Duffy on walesilainen poptähti, joka tunnetaan erityisesti menestysalbumistaan Rockferry, joka julkaistiin vuonna 2008. Kukapa ei olisi kuullut hittibiisiä Mercy? Vuonna 2010 ilmestyi hänen toinen studioalbuminsa, mutta pian tämän jälkeen Duffy ”katosi” julkisuudesta.

Helmikuussa ja huhtikuussa vuonna 2020 Duffy kertoi julkisuuteen tulleensa seksuaalirikoksen ja vapaudenriiston kohteeksi. Hän halusi kertoa tarinansa, jotta voisi vihdoin vapautua raskaan salaisuuden taakastaan.

 

Syntymäpäivänään Duffy huumattiin ravintolassa. Seuraavan neljän viikon ajan hyökkääjä piti naista huumattuna, teki tälle toistuvasti seksuaaliväkivaltaa ja kuljetti hänet lentokoneella toiseen maahan hotellihuoneeseen ja takaisin. Duffy kertoi lopulta karanneensa, eikä hän muista kaikkea tapahtunutta.

Kun joku kiristi häntä tarinan julkaisemisella, hän kertoi poliisille koettelemuksestaan. Toisen kerran hän puhui poliisille, kun kolme miestä yritti tunkeutua hänen kotiinsa. Hän ei ole paljastanut eikä aio paljastaa hyökkääjän identiteettiä eikä poliisi ole julkisesti kommentoinut asiaa.

 

Duffylle oli sanottu, että kertominen tuhoaisi hänen uransa ja tulevat ihmissuhteensa. Duffy piti puhumista tärkeänä, jotta muutkin seksuaalirikosten uhrit uskaltaisivat puhua. Hän koki, että asia, joka satutti häntä, tulisi olemaan asia, joka parantaisi hänet.

”I faced a deeply inhumane experience; only humanity can heal that”.

Hän vietti vuosikymmenen lähestulkoon yksin ja selviytyi muun muassa traumaterapian avulla. Laulajanuransa jatkolle hän ei tehnyt lupauksia.

 

Lähteet:

www.duffywords.com

https://www.theguardian.com/music/2020/apr/06/duffy-reveals-ordeal-to-help-others-who-have-suffered-the-same

https://www.theguardian.com/music/2020/apr/06/duffy-praised-rape-crisis-for-going-public-with-details-of-ordeal

Artikkelikuva on tehty Canvalla.

Jaa sisältöä myös kavereille

Liittyvät kirjoitukset

Yorkshiren noita

Euroopan noitavainot sijoittuivat osapuilleen 1400-luvun lopulta 1700-luvun puoleen väliin. Tätäkin myöhemmin noitia tavattiin oikeudessa. Iso-Britanniassa noituudesta ei voinut enää

Lue lisää

Ian Watkins

sisältövaroitus: lapsiin ja eläimiin kohdistuva seksuaaliväkivalta   Suosittu brittibändi Lostprophets myi 15 vuoden uransa aikana 3,5 miljoonaa albumia. Vuonna

Lue lisää

Joyce Carol Vincent

Miten nuori nainen saattoi olla kuolleena kodissaan yli kaksi vuotta ennen kuin kukaan huomasi?   Naisen ruumis löydettiin asunnostaan

Lue lisää