Tapauskoosteet, Uudet julkaisut

Joyce Carol Vincent

Miten nuori nainen saattoi olla kuolleena kodissaan yli kaksi vuotta ennen kuin kukaan huomasi?

 

Naisen ruumis löydettiin asunnostaan Lontoossa tammikuussa 2006. Hän oli kuollut joulukuussa 2003.

Yksinäinen vanhusko? Ei, vaan 38-vuotias nainen, jolla oli ollut ystäviä ja perhettä.

 

Ruumiin löytyminen

Naisen ruumis löydettiin, kun pitkään rästissä olleita vuokramaksuja tultiin perimään. Rästit oli annettu pitkään anteeksi, mikä oli pitkittänyt osaltaan ruumiin löytymistä. Asunnosta oli kyllä kantautunut hajua, mutta talon asukkaat olivat kuitanneet sen asunnon alapuolella sijaitsevista roska-astioista johtuvaksi.

Ruumis oli pitkälle hajonnut. TV oli edelleen päällä, sillä maksut kaapeliyhtiölle olivat menneet suoraveloituksella. Lattialla oli paketoituja joululahjoja sukulaisille.

Tutkinnassa ei epäilty henkirikosta. Kotoa ei löytynyt merkkejä väkivallasta. Ovessa ei ollut murtojälkiä, ja se oli lukittu sisältäpäin. Naisen epäiltiin kuolleen joko vaikeaan astmaan tai mahahaavaan. Ruumis oli ollut niin pitkälle hajonnut, että täyttä varmuutta kuolinsyystä ei saatu. Tunnistuskin oli tehty hampaiston perusteella.

 

Joyce

Joycen elämä oli sujunut aluksi ongelmitta. Hän oli pärjännyt koulussa ja tehnyt aina työtä, eikä hän ollut joutunut ongelmiin esimerkiksi päihteiden vuoksi.

Joyce asui kuollessaan lähisuhdeväkivallan uhreille tarkoitetussa asuntokompleksissa. Hän oli etäännyttänyt itsensä läheisistään, muuttanut useita kertoja ja irtisanoutunut hyvästä työpaikastaan Ernst&Youngilta vuonna 2001. Hän oli ollut väkivaltaisessa suhteessa, mitä epäiltiin syyksi muuttokierteeseen ja eristäytymiseen. Joko hän oli hävennyt lähisuhdeväkivaltaa tai ehkä paennut väkivaltaista ex-puolisoaan.

Omaiset olivat etsineet häntä jossain vaiheessa yksityisetsivän kanssa, mutta totesivat naisen halunneen varmaankin olla omissa oloissaan. He eivät olleet tavoittaneet naista tai saaneet hänen osoitettaan selville.

 

Hand. Cannot. Erase.

Steven Wilsonin konseptialbumi Hand. Cannot. Erase. (2015) sai inspiraationsa Joyce Carol Vincentin elämästä ja kuolemasta.

Steven kommentoi albumia näin:

“The basic story, or concept of the record – it’s about a woman growing up, who goes to live in the city, very isolated, and she disappears one day and no one notices. There’s more to it than that. Now, what’s really interesting about this story is that your initial reaction when you hear a story like that is, ‘Ah, little old bag lady that no one notices, no one cares about.’ She wasn’t like that. She was young, she was popular, she was attractive, she had many friends, she had family, but for whatever reason, nobody missed her for three years.”

 

 

Jäi epäselväksi, miten nuori, lähipiirin omaava nainen saattoi olla kuolleena keskellä isoa kaupunkia yli kaksi vuotta ilman, että kukaan kaipasi. Läheiset olivat järkyttyneitä kuullessaan kuolemasta.

 

Lähteet:

https://stevenwilsonhq.com/sw/recordings/hand-cannot-erase/

https://allthatsinteresting.com/joyce-vincent

https://medium.com/the-crime-scene/joyce-vincents-newly-discovered-mystery-after-3-years-2e147d97b32

 

Artikkelikuva on tehty Canvalla.

Jaa sisältöä myös kavereille

Liittyvät kirjoitukset

Yorkshiren noita

Euroopan noitavainot sijoittuivat osapuilleen 1400-luvun lopulta 1700-luvun puoleen väliin. Tätäkin myöhemmin noitia tavattiin oikeudessa. Iso-Britanniassa noituudesta ei voinut enää

Lue lisää

Ian Watkins

sisältövaroitus: lapsiin ja eläimiin kohdistuva seksuaaliväkivalta   Suosittu brittibändi Lostprophets myi 15 vuoden uransa aikana 3,5 miljoonaa albumia. Vuonna

Lue lisää

Duffyn tarina

sisältövaroitus: seksuaaliväkivalta   Duffy eli koko nimeltään Aimée Anne Duffy on walesilainen poptähti, joka tunnetaan erityisesti menestysalbumistaan Rockferry, joka

Lue lisää